Χορεύοντας στη Λούνασα,Μπράιαν Φρίελ

Σαιζόν » 1997-1998 » Χορεύοντας στη Λούνασα

Χορεύοντας στη Λούνασα

Μπράιαν Φρίελ, 1990

Έργο αναπόλησης το Χορεύοντας στη Λούνασα περιβάλλεται από την αχλύ του παρελθόντος χρόνου, όπου όλα υπακούουν στους ρυθμούς της μουσικής.

Διανομή

Μάικλ
Στάθης Μαυρόπουλος
Κρις
Στέλλα Μιχαηλίδου
Μάγκι
Ελένη Δημοπούλου
Άγκνες
Ρούλα Μανισσάνου
Ρόουζ
Μένη Κυριάκογλου
Κέιτ
Έφη Σταμούλη
Πατήρ Τζακ
Νίκος Λύτρας
Τζέρι Ίβανς
Γιώργος Γλάστρας

Συντελεστές

Μετάφραση
Νίκος Χουρμουζιάδης
Σκηνοθεσία
Νίκος Χουρμουζιάδης
Σκηνικά-Κοστούμια
Ιωάννα Μανωλεδάκη
Χορογραφία
Ντάνης Λαδόπουλος
Φωτισμοί
Στράτος Κουτράκης
Βοηθός σκηνοθέτη
Γλυκερία Καλαϊτζή
Γραμματεία παραγωγής
Κορίνα Χαρίτου
Βοηθός σκηνογράφου
Μαρία Κανταρτζή

Από το πρόγραμμα της παράστασης

Έργο αναπόλησης το Χορεύοντας στη Λούνασα περιβάλλεται από την αχλύ του παρελθόντος χρόνου, όπου όλα υπακούουν στους ρυθμούς της μουσικής. Εγκλωβισμένα στη μνήμη ενός αφηγητή τα πρόσωπα και τα γεγονότα, διαποτίζονται από την τρυφερότητα και την οδύνη μιας καρδιάς που παλεύει να συμφιλιωθεί με την απόδρασή της από τον τόπο της αγάπης και της αλήθειας. Και η μόνη ανακούφιση από την ενοχή αναζητείται στη λυτρωτική κίνηση του χορού, που καθορίζει τη ζωή και τη μοίρα ενός μικρόκοσμου στα πρόθυρα της κατάρρευσης. Εκεί, στον χώρο της νοσταλγικής μνήμης, ο χορός γεννά τον έρωτα και υποκαθιστά την τελετουργία του γάμου· υπόσχεται την ευτυχία της φυγής και μετατρέπει τον κλοιό της καθημερινότητας σε ορχήστρα ευφρόσυνης βακχείας· προσφέρει τη θεραπεία στην ανίατη αρρώστια και τη γαλήνη στην ταραγμένη συνείδηση· συμφιλιώνει το όνειρο με την πραγματικότητα και καταργεί τα στεγανά ανάμεσα στους παλιούς και τους νέους θεούς· υποκαθιστά την επικοινωνία των σωμάτων και των ψυχών, εκεί όπου η γλώσσα των λέξεων αδυνατεί να λειτουργήσει. Ο χορός, τέλος, γεφυρώνει τις μεγάλες αποστάσεις, όπως, ας πούμε, ανάμεσα στη Μεσογειακή Ελλάδα και τη Βόρεια Ιρλανδία.

ΝΙΚΟΣ ΧΟΥΡΜΟΥΖΙΑΔΗΣ

Επαναλήψεις

Παρασκευή 06/11/1998
Θέατρο "Αμαλία"
Πρώτη παράσταση: Τετάρτη 18 Φεβρουαρίου 1998. Η παράσταση παρουσιάζεται την περίοδο 1998-1999 για δεύτερη συνεχή χρονιά. Πρεμιέρα: Παρασκευή 6 Νοεμβρίου 1998.