Περπατώ εις το δάσος,Στέλλα Μιχαηλίδου

Σαιζόν » 1992-1993 » Περπατώ εις το δάσος

Περπατώ εις το δάσος

Στέλλα Μιχαηλίδου, 1992

Ένα μυητικό ταξίδι είναι το Περπατώ εις το δάσος, η πορεία ενός παιδιού, δηλαδή του καθενός από μας, μέσα στη ζωή, για ν’ ανακαλύψει τον εαυτό του και τους άλλους, να ενσωματώσει τον εαυτό του μέσα στον κόσμο.

Διανομή

Αφηγητής: Ιεροκλής Μιχαηλίδης

Κοκκινοσκουφίτσα: Ελένη Δημοπούλου

Κακιά Ώρα: Στέλλα Μιχαηλίδου

Κακίστη: Ρούλα Μανισσάνου

Κακοχρονονάχεις: Μένη Κυριάκογλου

Κοντορεβιθούλης: Χρήστος Αρνομάλλης

Μαγικός Καθρέφτης: Μένη Κυριάκογλου

Βασίλισσα μάγισσα: Στέλλα Μιχαηλίδου

Μαμά μάγισσα: Ρούλα Μανισσάνου

Μαγισσάκια: Ελένη Δημοπούλου - Μένη Κυριάκογλου

Βάτραχος: Χρήστος Αρνομάλλης

Α΄ Δασοφύλακας: Μένη Κυριάκογλου

Β΄ Δασοφύλακας: Ρούλα Μανισσάνου

Γ΄ Δασοφύλακας: Στέλλα Μιχαηλίδου

Γιαγιά: Ρούλα Μανισσάνου

Φωνή παιδιού: Βασίλης Παπανδρέου

Συντελεστές

Σκηνοθεσία
Γλυκερία Καλαϊτζή
Σκηνικά-Κοστούμια
Απόστολος Βέττας
Μουσική
Κώστας Βόμβολος
Κινησιολογία
Στέλλα Μιχαηλίδου
Φωτισμοί
Στράτος Κουτράκης
Βοηθός σκηνοθέτη
Ολυμπία Σιδερίδου

Από το πρόγραμμα της παράστασης

Η Πειραματική Σκηνή θεώρησε πάντα ότι οι παραστάσεις για παιδιά είναι ένα ιδιαιτέρως απαιτητικό είδος θεάτρου, επειδή η δεκτικότητα, η φαντασία, η ικανότητα πρόσληψης των παιδιών είναι τεράστιες, όπως τεράστια είναι και η ευθύνη των ανθρώπων του θεάτρου που φιλοδοξούν να καλλιεργήσουν το γούστο και την ευαισθησία των νέων, δηλαδή να διαμορφώσουν το αυριανό θεατρικό κοινό.

Έτσι, φέτος αποφασίσαμε να καταθέσουμε μια δική μας πρόταση, που στηρίζεται πριν απ’ όλα στις δικές μας ευαισθησίες, που τρέφεται από τα δικά μας όνειρα και τις δικές μας απορίες, ενώ ταυτόχρονα προσπαθεί να διασταυρωθεί με τα σημερινά παιδιά, τα παιδιά που τρέφονται σχεδόν αποκλειστικά από τους μονοδιάστατους ήρωες της ηλεκτρονικής ψυχαγωγίας. Το στοίχημα είναι πως αν τα κερδίσουμε αυτά, θα κερδίσουμε και τους μεγάλους. Και το αντίστροφο.

Το Περπατώ εις το δάσος είναι μια … παραμυθοσαλάτα. Οι αναμνήσεις από πολλά κλασικά παραμύθια (Κοκκινοσκουφίτσα, Σταχτοπούτα, Χιονάτη, Κοντορεβιθούλης κ.ά.) διασταυρώνονται, συνδυάζονται, μπερδεύονται και φτιάχνουν την περιπετειώδη διαδρομή μιας αλλόκοτης ηρωίδας.

Η ηρωίδα του έργου είναι ένα κορίτσι γεμάτο κουράγιο, που ακούει στο όνομα Κοκκινοσκουφίτσα, αλλά που θα μπορούσε επίσης να λέγεται Σταχτοπούτα, Χιονάτη, Κατερίνα, Μαρία, Ελένη, Στέλλα.

Τα εμπόδια, οι ταλαιπωρίες, οι κίνδυνοι που συναντάει η ηρωίδα μας, καθώς προσπαθεί να βρει τον δρόμο της μέσα στο δάσος, ίσως δεν είναι κατά βάθος παρά οι φόβοι της, οι δισταγμοί της, οι προκαταλήψεις της.

Ένα μυητικό ταξίδι είναι, λοιπόν, το Περπατώ εις το δάσος, η πορεία ενός παιδιού, δηλαδή του καθενός από μας, μέσα στη ζωή, για ν’ ανακαλύψει τον εαυτό του και τους άλλους, να ενσωματώσει τον εαυτό του μέσα στον κόσμο.

Ν. Π.

Επαναλήψεις

Τετάρτη 03/11/1993
Θέατρο "Αμαλία"
Πρώτη παράσταση: Σάββατο 14 Νοεμβρίου 1992. Η παράσταση παρουσιάζεται την περίοδο 1993-1994 για δεύτερη συνεχή χρονιά. Πρεμιέρα: Τετάρτη 3 Νοεμβρίου 1993. Τον Ιεροκλή Μιχαηλίδη αντικαθιστά ο Γιάννης Μόχλας.

ΠΡΕΜΙΕΡΑ: Σάββατο, 14-11-1992

ΕΠΑΝΑΛΗΨΗ: στη θεατρική σαιζόν 1993-1994 (από 03/11/93).

Περπατώ εις το δάσος, Στέλλα Μιχαηλίδου Περπατώ εις το δάσος, Στέλλα Μιχαηλίδου Περπατώ εις το δάσος, Στέλλα Μιχαηλίδου Περπατώ εις το δάσος, Στέλλα Μιχαηλίδου Περπατώ εις το δάσος, Στέλλα Μιχαηλίδου Περπατώ εις το δάσος, Στέλλα Μιχαηλίδου Περπατώ εις το δάσος, Στέλλα Μιχαηλίδου Περπατώ εις το δάσος, Στέλλα Μιχαηλίδου Περπατώ εις το δάσος, Στέλλα Μιχαηλίδου Περπατώ εις το δάσος, Στέλλα Μιχαηλίδου Περπατώ εις το δάσος, Στέλλα Μιχαηλίδου Περπατώ εις το δάσος, Στέλλα Μιχαηλίδου Περπατώ εις το δάσος, Στέλλα Μιχαηλίδου Περπατώ εις το δάσος, Στέλλα Μιχαηλίδου Περπατώ εις το δάσος, Στέλλα Μιχαηλίδου Περπατώ εις το δάσος, Στέλλα Μιχαηλίδου Περπατώ εις το δάσος, Στέλλα Μιχαηλίδου

Κλικ στις φωτογραφίες για μεγέθυνση και περισσότερες πληροφορίες

Σχετικά έντυπα