Ντόμπρε Ντεν-Β΄,Τάσος Αγγελόπουλος

Σαιζόν » 2013-2014 » Ντόμπρε Ντεν-Β΄

Ντόμπρε Ντεν-Β΄

Τάσος Αγγελόπουλος

Μετά την επιτυχία της Ιστορίας του Βίκτωρα και της Μαρίας (της παιδικής/εφηβικής παράστασης που ταξίδεψε μέσα στις σχολικές τάξεις, έδωσε περίπου 250 παραστάσεις και την παρακολούθησαν περισσότερα από 6.000 παιδιά και έφηβοι), παρουσιάζουμε κατά τη φετινή σχολική χρονιά 2013-2014, μια νέα παιδική/εφηβική παράσταση με τίτλο Ντόμπρε Ντεν, μια παραγωγή της θεατρικής ομάδας «Παπαλάνγκι» που πραγματοποιήθηκε σε συνεργασία με την Πειραματική Σκηνή της «Τέχνης».

Στο Ντόμπρε Ντεν, μια παρέα εφήβων ψάχνει στη γειτονιά της για ένα «χαμένο» ποδήλατο, υποθέτοντας ότι το έχει κλέψει ο καινούργιος, ξένος μαθητής που εμφανίστηκε πρόσφατα στο σχολείο. Δεν γνωρίζουν όμως τίποτα για τον μαθητή αυτόν, παρά μόνο μια φράση που τον άκουσαν να λέει: «Ντόμπρε Ντεν». Η φράση αυτή γίνεται οδηγός τους σε μια περιπέτεια, αλλά και μέσο για να γνωρίσουν καλύτερα τους εαυτούς τους και τον άλλον.

Το έργο δημιουργήθηκε κατά τη διαδικασία της πρόβας και ξεκινάει από μια σκέψη: γιατί μετά από τόσα χρόνια που η Ελλάδα είναι χώρα υποδοχής μεταναστών, δεν γνωρίζουμε ούτε μία λέξη σε κάποια από τις γλώσσες τους; Πάνω σε αυτή τη σκέψη, δομείται μια χιουμοριστική αντιρατσιστική ιστορία, που την αφηγούνται και τη ζωντανεύουν τρεις ηθοποιοί με ελάχιστα σκηνικά μέσα και με πολλή φαντασία.

Όπως και πέρσι, με την Ιστορία του Βίκτωρα και της Μαρίας, έτσι και φέτος, το Ντόμπρε Ντεν-Β΄ παρουσιάζεται όχι στο θέατρο, αλλά από σχολείο σε σχολείο και από αίθουσα σε αίθουσα. Οι ηθοποιοί είναι αυτοί που πηγαίνουν από τάξη σε τάξη, ανάλογα με το σχολικό πρόγραμμα, ενώ τα παιδιά παρακολουθούν την παράσταση καθισμένα στα θρανία τους με την παρουσία του δασκάλου ή του καθηγητή τους.

Η παράσταση απευθύνεται σε παιδιά και εφήβους από 10 ετών και άνω, και παρουσιάστηκε ήδη σε έναν κύκλο παραστάσεων την άνοιξη ως εφηβικό/παιδικό θέατρο δρόμου: ταξιδεύοντας από γειτονιά σε γειτονιά και από πλατεία σε πλατεία, το Ντόμπρε Ντεν έφερε σε επαφή με το θέατρο εφήβους, παιδιά και ομάδες ατόμων που συγκεντρώνονται στις πλατείες και τους κοινόχρηστους χώρους και που μέχρι τώρα είχαν ελάχιστη σχέση με το θέατρο.

Διανομή

Παίζουν: Ειρήνη Αμπουμόγλι, Δημήτρης Φουρλής, Μιχάλης Φωτόπουλος

Συντελεστές

Σκηνοθεσία
Τάσος Αγγελόπουλος
Σκηνικά αντικείμενα
Μαργαρ. Δεληαγγέλου
Κοστούμια
― » ―
Κίνηση
Κωνστ. Κατσαμάκης
Οργάνωση παραγωγής
Δέσποινα Καβύρη

ΠΡΕΜΙΕΡΑ: Δευτέρα, 30-09-2013

Το "Ντόμπρε Ντεν-Β΄" παρουσιάζεται σε σχολεία της Θεσσαλονίκης.

Ντόμπρε Ντεν-Β΄, Τάσος Αγγελόπουλος Ντόμπρε Ντεν-Β΄, Τάσος Αγγελόπουλος Ντόμπρε Ντεν-Β΄, Τάσος Αγγελόπουλος Ντόμπρε Ντεν-Β΄, Τάσος Αγγελόπουλος Ντόμπρε Ντεν-Β΄, Τάσος Αγγελόπουλος Ντόμπρε Ντεν-Β΄, Τάσος Αγγελόπουλος Ντόμπρε Ντεν-Β΄, Τάσος Αγγελόπουλος

Κλικ στις φωτογραφίες για μεγέθυνση και περισσότερες πληροφορίες

Σχετικά δημοσιεύματα

Σχετικά έντυπα