Νύχτες χαμένων ερώτων ,Γιούκιο Μισίμα

Σαιζόν » 1986-1987 » Νύχτες χαμένων ερώτων

Νύχτες χαμένων ερώτων

Γιούκιο Μισίμα, 1953

Η παράσταση περιλαμβάνει τέσσερα σύγχρονα Νο: "Η εκατοστή νύχτα" (στο πρωτότυπο: "Η Κομάτσι καθισμένη στην επιτύμβια στήλη"), "Νυχτερινή επίσκεψη" (στο πρωτότυπο: "Η κυρία Αόι"), "Το μεταξωτο τύμπανο" (ίδιος τίτλος στο πρωτότυπο), "Το κορίτσι με τη βεντάγια" (στο πρωτότυπο: "Χάνγιο").

Η πραγματικότητα και το όνειρο, το καθημερινό και το υπερφυσικό, ο ζωντανός άνθρωπος και το φάντασμά του – όλα αυτά συνυπάρχουν αρμονικά σε μια σύνθεση που μεταδίδει ταυτόχρονα συγκίνηση, με την αφήγηση τρυφερά ανθρώπινων εμπειριών, και μαγεία, με την τοποθέτησή τους σε ένα περιβάλλον εξωτικό.

Διανομή

Η εκατοστή νύχτα:

Γριά: Λένα Σαββίδου

Ποιητής: Ανδρέας Νάτσιος

Αστυφύλακας: Θόδωρος Τεκνετσίδης

Αλήτης: Γιώργος Κορμανός

Ζευγαράκια, καλεσμένοι: όλοι

 

Νυχτερινή επίσκεψη:

Χικάρου: Αλέξανδρος Μούκανος

Νοσοκόμα: Θάλεια Σκαρλάτου

Γιασούκο Ροκούγιο: Θάλεια Σκαρλάτου

Αόι: Μένη Κυριάκογλου

 

Το μεταξωτο τύμπανο:

Ιγουακίτσι: Θόδωρος Τεκνετσίδης

Καγιόκο: Μένη Κυριάκογλου

Φουτζίμα, χοροδιδάσκαλος: Ανδρέας Νάτσιος

Τογιάμα, κοσμικός νεαρός: Γιώργος Κορμανός

Κανέκο, διπλωμάτης: Αλέξανδρος Μούκανος

Μαντάμ: Έφη Σταμούλη

Χανάκο Τσουκιόκα: Λένα Σαββίδου

Μια υπάλληλος: Θάλεια Σκαρλάτου

 

Το κορίτσι με τη βεντάγια:

Γιτσούκο Χόντα: Έφη Σταμούλη

Χανάκο: Δώρα Σκαρλάτου

Γιόσιο: Γιώργος Κορμανός

Συντελεστές

Μετάφραση
Έφη Σταμούλη
Σκηνοθεσία
Νίκος Χουρμουζιάδης
Σκηνικά-Κοστούμια
Απόστολος Βέττας
Μουσική
Ηρακλής Πασχαλίδης
Φωτισμοί
Γιώργος Ταρκάσης

Από το πρόγραμμα της παράστασης

Εκσυγχρονίζοντας τις ερωτικές ιστορίες του, ο Μισίμα διατήρησε τα βασικά χαρακτηριστικά περιεχομένου, δραματικής τεχνικής και ατμόσφαιρας του παραδοσιακού θεάτρου. Σ’ αυτό οφείλεται αυτή η γοητεία της πρόσμιξης στοιχείων που κάποτε είναι τόσο ετερόκλητα ή και αντιφατικά, ώστε να μας συγχέουν και να μας προβληματίζουν στην προσπάθειά μας να τα ερμηνεύσουμε πάνω στη σκηνή. Η πραγματικότητα και το όνειρο, το καθημερινό και το υπερφυσικό, ο ζωντανός άνθρωπος και το φάντασμά του – όλα αυτά συνυπάρχουν αρμονικά σε μια σύνθεση που μεταδίδει ταυτόχρονα συγκίνηση, με την αφήγηση τρυφερά ανθρώπινων εμπειριών, και μαγεία, με την τοποθέτησή τους σε ένα περιβάλλον εξωτικό. Και βέβαια αυτές οι μεταβάσεις από τον ένα χώρο στον άλλον, απ’ το οικείο στο ανοίκειο, πραγματοποιούνται αδιόρατα και φυσικά.

Αυτό το ιδιότυπο μείγμα προσπαθεί να ερμηνεύσει η παράσταση, συνδυάζοντας δυο εκφραστικά στοιχεία που δεν συνυπάρχουν εύκολα: το πρόσωπο και το προσωπείο. Με το πρώτο εισάγεται η φυσική αλήθεια της καθημερινής ζωής, με το δεύτερο η απόμακρη γοητεία της φαντασίας και του ονείρου.

ΝΙΚΟΣ ΧΟΥΡΜΟΥΖΙΑΔΗΣ

Επαναλήψεις

Παρασκευή 30/01/1987
Θέατρο "Αμαλία"
Πρώτη παράσταση: Τρίτη 1 Απριλίου 1986. Η παράσταση επαναλαμβάνεται την περίοδο 1986-1987. Πρεμιέρα: Παρασκευή 30 Ιανουαρίου 1987 και συνεχίστηκε έως την Κυριακή 22 Φεβρουαρίου 1987.

Περιοδείες - Φεστιβάλ

Τρίτη 01/04/1986
Θεάτρο "Αυλαία"
Η πρώτη παράσταση του έργου "Η φιλονικία" δόθηκε στο πλαίσιο των των εκδηλώσεων του Θεατρικού Οργανισμού του Δήμου Θεσσαλονίκης (Θεάτρο "Αυλαία") την Τρίτη 1 Απριλίου 1986 και συνεχίστηκε έως την Κυριακή 27 Απριλίου 1986.
Τετάρτη 27/08/1986 & Πέμπτη 28/08/1986
Αθήνα
Η Πειραματική Σκηνή της "Τέχνης" συμμετέχει με την παράσταση στη "Διεθνή Θεατρική Συνάντηση" την Τετάρτη 27 και την Πέμπτη 28 Αυγούστου 1986 στο Θέατρο "Αβέρωφ", στην Αθήνα.
Σάββατο 04/07/1987 & Κυριακή 05/07/1987
Πάτρα
Η Πειραματική Σκηνή της "Τέχνης" συμμετέχει με την παράσταση στο "Διεθνές Φεστιβάλ Πάτρας" το Σάββατο 4 και την Κυριακή 5 Ιουλίου 1987, στην Πάτρα.
Σάββατο 11/07/1987 & Κυριακή 12/07/1987
Αθήνα, Χαλάνδρι (Θέατρο της Ρεματιάς)
Η παράσταση παρουσιάζεται το Σάββατο 11 και την Κυριακή 12 Ιουλίου 1987 στο Θέατρο της Ρεματιάς, στο Χαλάνδρι.

ΠΡΕΜΙΕΡΑ: Τρίτη, 01-04-1986

ΕΠΑΝΑΛΗΨΗ: στη θεατρική σαιζόν 1986-1987 (από 30/01/87).

Η πρώτη παράσταση του έργου "Νύχτες χαμένων ερώτων" δόθηκε στο Θέατρο "Αυλαία" την Τρίτη 1 Απριλίου 1986, στο πλαίσιο των εκδηλώσεων του Θεατρικού Οργανισμού του Δήμου Θεσσαλονίκης, και συνεχίστηκε έως την Κυριακή 27 Απριλίου 1986.

Νύχτες χαμένων ερώτων , Γιούκιο Μισίμα Νύχτες χαμένων ερώτων , Γιούκιο Μισίμα Νύχτες χαμένων ερώτων , Γιούκιο Μισίμα Νύχτες χαμένων ερώτων , Γιούκιο Μισίμα Νύχτες χαμένων ερώτων , Γιούκιο Μισίμα Νύχτες χαμένων ερώτων , Γιούκιο Μισίμα Νύχτες χαμένων ερώτων , Γιούκιο Μισίμα Νύχτες χαμένων ερώτων , Γιούκιο Μισίμα Νύχτες χαμένων ερώτων , Γιούκιο Μισίμα Νύχτες χαμένων ερώτων , Γιούκιο Μισίμα Νύχτες χαμένων ερώτων , Γιούκιο Μισίμα Νύχτες χαμένων ερώτων , Γιούκιο Μισίμα Νύχτες χαμένων ερώτων , Γιούκιο Μισίμα Νύχτες χαμένων ερώτων , Γιούκιο Μισίμα Νύχτες χαμένων ερώτων , Γιούκιο Μισίμα Νύχτες χαμένων ερώτων , Γιούκιο Μισίμα Νύχτες χαμένων ερώτων , Γιούκιο Μισίμα Νύχτες χαμένων ερώτων , Γιούκιο Μισίμα Νύχτες χαμένων ερώτων , Γιούκιο Μισίμα Νύχτες χαμένων ερώτων , Γιούκιο Μισίμα Νύχτες χαμένων ερώτων , Γιούκιο Μισίμα Νύχτες χαμένων ερώτων , Γιούκιο Μισίμα Νύχτες χαμένων ερώτων , Γιούκιο Μισίμα Νύχτες χαμένων ερώτων , Γιούκιο Μισίμα Νύχτες χαμένων ερώτων , Γιούκιο Μισίμα

Κλικ στις φωτογραφίες για μεγέθυνση και περισσότερες πληροφορίες

Σχετικά δημοσιεύματα

Σχετικά έντυπα