Καληνύχτα κύριε Αρκούδε,Τάσος Αγγελόπουλος

Σαιζόν » 2014-2015 » Καληνύχτα κύριε Αρκούδε

Καληνύχτα κύριε Αρκούδε

Τάσος Αγγελόπουλος

Η Βίκυ έχει έρθει στο σχολείο να μιλήσει για την οικογένεια της. Βοηθός της θα είναι η αγαπημένη της κούκλα, ο κύριος Αρκούδος, αφού ο κύριος Αρκούδος μιλάει. Ναι. Μιλάει από μόνος του!! Μόνο που δεν μιλάει ποτέ όταν είναιμπροστά η μαμά και ο μπαμπάς...

Όλα είναι υπέροχα με την μαμά και τον μπαμπά. Μόνο που τώρα τελευταία καβγαδίζουν... συνέχεια. Η Βίκυ νομίζει ότι φταίει αυτή, επειδή δεν έγραψε την ορθογραφία χθες, ή μήπως επειδή έσπρωξε την Κατερίνα στο διάλειμμα προχθές;

Είναι πολύ μπερδεμένη, αλλά με τη βοήθεια του κυρίου Αρκούδου θα καταλάβει ότι όταν οι μεγάλοι μαλώνουν ποτέ μα ποτέ δεν φταίνε τα παιδιά και ότι ποτέ μα ποτέ, ό,τι κι αν γίνει, δεν θα σταματήσουν να τα αγαπάνε.

Η θεατρική ομάδα «Παπαλάνγκι» - θέατρο έξω από το θέατρο με τη συνεργασία της Πειραματικής Σκηνής της «Τέχνης», το σχολικό έτος 2014-2015, διευρύνουν τη δράση τους για να παρουσιάσουν μια παράσταση για νήπια και παιδιά των πρώτων τάξεων του δημοτικού σχολείου. Μία ηθοποιός και μία κούκλα τραγουδάνε, χορεύουν, παίζουν με τα παιδιά, αλλά και αφηγούνται μια τρυφερή ιστορία. Ταυτοχρόνως, δίνουν απαντήσεις σε δύσκολα ερωτήματα, όπως ο πιθανός χωρισμός των γονέων ή οι καβγάδες στο σπίτι, και πάνω από όλα, μαθαίνουν στα παιδιά την αξία της οικογένειας, της φιλίας και της αγάπης. 

Η παράσταση διαρκεί 25 λεπτά και παρουσιάζεται όχι στο θέατρο, αλλά από σχολείο σε σχολείο και από αίθουσα σε αίθουσα. Η ηθοποιός (και η κούκλα της!) είναι αυτοί που πηγαίνουν από τάξη σε τάξη, ανάλογα με το σχολικό πρόγραμμα, ενώ τα παιδιά παρακολουθούν την παράσταση καθισμένα στα θρανία τους με την παρουσία του δασκάλου ή του νηπιαγωγού τους.

Για παιδιά ηλικίας από 5 μέχρι 10.

Κάθε παράσταση αντιστοιχεί σε μία διδακτική ώρα (45 λεπτά) και περιλαμβάνει και δράσεις θεατρικού παιχνιδιού. Συνοδεύεται από extra εκπαιδευτικό υλικό, που σας αποστέλλουμε δωρεάν, για χρήση από τους δασκάλους και τους νηπιαγωγούς πριν ή μετά την παράσταση.

Το κόστος παρακολούθησης της παράστασης έχει οριστεί στο συμβολικό ποσό των 2 ευρώ ανά μαθητή.

Για περισσότερες πληροφορίες και διευκρινήσεις, καθώς και για κρατήσεις, το τηλέφωνο επικοινωνίας είναι 6977449028 (Καβύρη Δέσποινα) και 2310860708 (Πειραματική Σκηνή της «Τέχνης»).

Διανομή

Ερμηνεύει η Ζωή Κυριακίδου και ο… κύριος Αρκούδος.

Συντελεστές

Σκηνοθεσία
Τάσος Αγγελόπουλος
Κατασκευή κούκλας
Μαργαρίτα Δεληαγγέλου
Οργάνωση παραγωγής
Δέσποινα Καβύρη

ΠΡΕΜΙΕΡΑ: Κυριακή, 05-10-2014

Καληνύχτα κύριε Αρκούδε, Τάσος Αγγελόπουλος Καληνύχτα κύριε Αρκούδε, Τάσος Αγγελόπουλος Καληνύχτα κύριε Αρκούδε, Τάσος Αγγελόπουλος Καληνύχτα κύριε Αρκούδε, Τάσος Αγγελόπουλος

Κλικ στις φωτογραφίες για μεγέθυνση και περισσότερες πληροφορίες