(Δεν) είμαι Προ*,Τάσος Αγγελόπουλος

Σαιζόν » 2014-2015 » (Δεν) είμαι Προ*

(Δεν) είμαι Προ*

Τάσος Αγγελόπουλος

Αυτή είναι η ιστορία του Άρη. Ο Άρης είναι ένας έφηβος όπως τόσοι και τόσοι όλοι. Μόνο που, όπως τόσοι και τόσοι άλλοι, έχει καταφέρει να γίνει «αόρατος» για να μην τον ενοχλεί και να μην τον πληγώνει κανείς. Μια μέρα, όμως, εμφανίζεται στο σχολείο του η Νάγια, η καινούργια μαθήτρια από την Ιταλία. Ο Άρης θα ήθελε η Νάγια να τον προσέξει, αλλά η Νάγια δεν τον βλέπει, αφού έχει περάσει τόσον καιρό «αόρατος». Από εκείνη τη στιγμή, ο Άρης αποφασίζει να γίνει προ*, να σταματήσει να είναι πια «αόρατος». Αυτή είναι η ιστορία για το πώς ο Άρης άρχισε αυτός να ενοχλεί και να πληγώνει τους πάντες γύρω του. Αλλά, είναι και η ιστορία για το πώς ο Άρης ανακάλυψε ότι το να είσαι ο εαυτός σου είναι ό,τι καλύτερο μπορείς να είσαι.

Η θεατρική ομάδα «Παπαλάνγκι» - θέατρο έξω από το θέατρο με τη συνεργασία της Πειραματικής Σκηνής της «Τέχνης» για τρίτη συνεχή χρονιά παρουσιάζουν μια παράσταση για παιδιά των τριών τελευταίων τάξεων του δημοτικού σχολείου αλλά και για παιδιά όλων των τάξεων του Γυμνασίου και του Λυκείου. Σε μια χιουμοριστική ιστορία για το κυνήγι της δημοφιλίας στο σχολείο, δύο ηθοποιοί αφηγούνται την ιστορία της γνωριμίας τους και πως ο ένας προκειμένου να τραβήξει την προσοχή του άλλου, αποφάσισε να υιοθετήσει όλους τους άλλους “ρόλους” πλην του εαυτού του.

Η παράσταση διαρκεί 35 λεπτά και παρουσιάζεται όχι στο θέατρο, αλλά από σχολείο σε σχολείο και από αίθουσα σε αίθουσα. Οι ηθοποιοί είναι αυτοί που πηγαίνουν από τάξη σε τάξη, ανάλογα με το σχολικό πρόγραμμα, ενώ τα παιδιά παρακολουθούν την παράσταση καθισμένα στα θρανία τους με την παρουσία του δασκάλου ή του καθηγητή τους.

Για παιδιά ηλικίας από 10 και εφήβους μέχρι 18.

Κάθε παράσταση αντιστοιχεί σε μία διδακτική ώρα (45 λεπτά) και μετά την ολοκλήρωση της, ακολουθεί μια μικρή συζήτηση με τα παιδιά.

Το κόστος παρακολούθησης της παράστασης έχει οριστεί στο συμβολικό ποσό των 2 ευρώ ανά μαθητή.

Για περισσότερες πληροφορίες και διευκρινήσεις, καθώς και για κρατήσεις, το τηλέφωνο επικοινωνίας είναι 6977449028 (Καβύρη Δέσποινα) και 2310860708 (Πειραματική Σκηνή της «Τέχνης»).

Διανομή

Παίζουν οι Άρης Νινίκας και Νάγια Καρακώστα.

Συντελεστές

Σκηνοθεσία
Θέμης Θεοχάρογλου
Οργάνωση παραγωγής
Δέσποινα Καβύρη
Φωτογραφίες
Γιώργος Μάνος
Σκίτσα
Αχιλλέας Μεσσάικος

ΠΡΕΜΙΕΡΑ: Κυριακή, 28-09-2014

(Δεν) είμαι Προ*, Τάσος Αγγελόπουλος (Δεν) είμαι Προ*, Τάσος Αγγελόπουλος (Δεν) είμαι Προ*, Τάσος Αγγελόπουλος

Κλικ στις φωτογραφίες για μεγέθυνση και περισσότερες πληροφορίες