Η πόλη,Λούλα Αναγνωστάκη

Σαιζόν » 1979-1980 » Η πόλη

Η πόλη

Λούλα Αναγνωστάκη, 1965

Η παράσταση του έργου "Η πόλη" (1965) περιλαμβάνει τρία μονόπρακτα: "Η διανυκτέρευση", "Η πόλη" και "Η παρέλαση".

Στην Πόλη τα στοιχεία του χώρου και της Ιστορίας μετουσιώνονται ποιητικά και διευρύνονται ξεπερνώντας το επικαιρικό.

Διανομή

Η διανυκτέρευση:

Γριά: Γιάννα Τσόκου

Σοφία: Λένα Κουρούδη

Μίμης: Νίκος Σεργιανόπουλος

 

Η πόλη:

Κίμων: Κωστής Σφυρικίδης

Ελισάβετ: Έφη Σταμούλη

Φωτογράφος: Νίκος Σεργιανόπουλος

 

Η παρέλαση:

Ζωή: Καρυοφυλλιά Καραμπέτη

Άρης: Χρήστος Αρνομάλλης

Συντελεστές

Σκηνοθεσία
Νίκος Χουρμουζιάδης
Μουσική επιμέλεια
Γιάννης Μπαρούτας

Από το πρόγραμμα της παράστασης

Η Πόλη της Λούλας Αναγνωστάκη είναι η πόλη μου – η πόλη μας. Όχι η σημερινή ούτε καν η χτεσινή. Είναι η πόλη πριν από την οδυνηρή τομή του πρόσφατου εφιάλτη: όταν οι πληγές που είχαν αφήσει οι δυο πόλεμοι, ο εθνικός και ο εμφύλιος, πονούσαν ακόμα· όταν η μνήμη είχε ακόμα τη συνέχειά της, που τη συντηρούσαν τα πρόσωπα των παλιών σπιτιών και οι σκιές των δοκιμασμένων ανθρώπων. Μιλώ για την εποχή της προδομένης γενιάς, που δεν κατόρθωσε να αρθρώσει ακέραιο το λόγο της, αφού δεν είχε τελειώσει την ιστορία της. Ήταν οι μέρες της φυγής, της αναζήτησης και του φόβου· οι μέρες που χάραζαν όλο και βαθύτερα τα όρια ανάμεσα σ’ εκείνους που είχαν πολεμήσει και ηττηθεί και σ’ εκείνους που είχαν ξεφύγει ή δεν είχαν προλάβει τη μάχη. Ήταν τότε που η επαφή, η οποιαδήποτε επαφή, δεν μπορούσε να ολοκληρωθεί παρά τη στιγμή του ύστατου τρόμου.

Έτσι, σχεδόν ομολόγησα το πικρό κατάλοιπο που μου αφήνει η ανάγνωση αυτού του θαυμαστού τρίπτυχου της Αναγνωστάκη. Ή ίσως έπρεπε σωστότερα να πω: η ακρόασή του. Γιατί είχα μόνιμα την αίσθηση μιας μουσικής σύνθεσης σε τρία μέρη, με θέματα, τόνους και ρυθμούς, που τα αισθάνομαι φυλαγμένα κάπου στο περιθώριο της νεότητάς μου.

ΝΙΚΟΣ ΧΟΥΡΜΟΥΖΙΑΔΗΣ

Επαναλήψεις

Τετάρτη 21/01/1981
Θέατρο "Αυλαία"
Πρώτη παράσταση: Τετάρτη 19 Μαρτίου 1980. Η παράσταση παρουσιάζεται την περίοδο 1980-1981 για δεύτερη συνεχή χρονιά. Πρεμιέρα: Τετάρτη 21 Ιανουαρίου 1981 έως Πέμπτη 5 Φεβρουαρίου 1981.

ΠΡΕΜΙΕΡΑ: Τετάρτη, 19-03-1980

ΕΠΑΝΑΛΗΨΗ: στη θεατρική σαιζόν 1980-1981 (από 21/01/81) στο Θέατρο "Αυλαία".

Η πρώτη παράσταση του έργου "Η πόλη" δόθηκε στο Θέατρο "Άδωνις" την Τετάρτη 19 Μαρτίου 1980 και συνεχίστηκε έως την Κυριακή 30 Μαρτίου 1980.

Η πόλη, Λούλα Αναγνωστάκη Η πόλη, Λούλα Αναγνωστάκη Η πόλη, Λούλα Αναγνωστάκη Η πόλη, Λούλα Αναγνωστάκη Η πόλη, Λούλα Αναγνωστάκη Η πόλη, Λούλα Αναγνωστάκη Η πόλη, Λούλα Αναγνωστάκη Η πόλη, Λούλα Αναγνωστάκη Η πόλη, Λούλα Αναγνωστάκη Η πόλη, Λούλα Αναγνωστάκη Η πόλη, Λούλα Αναγνωστάκη Η πόλη, Λούλα Αναγνωστάκη Η πόλη, Λούλα Αναγνωστάκη Η πόλη, Λούλα Αναγνωστάκη Η πόλη, Λούλα Αναγνωστάκη Η πόλη, Λούλα Αναγνωστάκη Η πόλη, Λούλα Αναγνωστάκη Η πόλη, Λούλα Αναγνωστάκη Η πόλη, Λούλα Αναγνωστάκη Η πόλη, Λούλα Αναγνωστάκη Η πόλη, Λούλα Αναγνωστάκη Η πόλη, Λούλα Αναγνωστάκη Η πόλη, Λούλα Αναγνωστάκη Η πόλη, Λούλα Αναγνωστάκη Η πόλη, Λούλα Αναγνωστάκη Η πόλη, Λούλα Αναγνωστάκη Η πόλη, Λούλα Αναγνωστάκη Η πόλη, Λούλα Αναγνωστάκη Η πόλη, Λούλα Αναγνωστάκη Η πόλη, Λούλα Αναγνωστάκη Η πόλη, Λούλα Αναγνωστάκη Η πόλη, Λούλα Αναγνωστάκη Η πόλη, Λούλα Αναγνωστάκη Η πόλη, Λούλα Αναγνωστάκη Η πόλη, Λούλα Αναγνωστάκη Η πόλη, Λούλα Αναγνωστάκη

Κλικ στις φωτογραφίες για μεγέθυνση και περισσότερες πληροφορίες

Σχετικά δημοσιεύματα

Σχετικά έντυπα