Εταιρεία Θεάτρου

Προτάσεις

Εταιρεία Θεάτρου "Pequod": Ο γλάρος (8-9/4/2011)

Άντον Τσέχοφ, 1896

Ένα έργο για την τέχνη, τον έρωτα, την οικογένεια, την αγάπη και την έλλειψή της, τα μεγάλα όνειρα της νεότητας και την πραγματικότητα της ενηλικίωσης. Η παράσταση, βασισμένη στο γεγονός ότι στο ίδιο το έργο υπάρχει θέατρο μέσα στο θέατρο, τοποθετεί τη σκηνική δράση σ’ έναν ενιαίο χώρο, καταργώντας έτσι την απόσταση ανάμεσα σε ηθοποιούς και θεατές. Η χρήση εξάλλου του πραγματικού χώρου ως σκηνικού, ενισχύει την αίσθηση ότι δεν βρισκόμαστε σ’ ένα φανταστικό «αλλού», αλλά ότι όλα συμβαίνουν εδώ και τώρα.

Διανομή

Παίζουν: Γιώργος Αγγελόπουλος, Άρης Αρμαγανίδης, Δημήτρης Γεωργαλάς, Βάσω Καβαλιεράτου, Γιάννης Κλίνης, Μιχάλης Μαθιουδάκης, Αγγελική Μαρίνου, Νικολίτσα Ντρίζη, Αγγελική Παπαθεμελή, Κώστας Παπακωνσταντίνου.

Συντελεστές

Σκηνοθεσία
Δημήτρης Ξανθόπουλος
Μετάφραση
Ξένια Καλογεροπούλου
Σκηνογραφική επιμέλεια
Νίκος Κόνιαρης
Ενδυματολογική επιμέλεια
Νίκος Κόνιαρης
Κινησιολογική επιμέλεια
Βάσω Γιαννακοπούλου
Βοηθός σκηνοθέτη
Αγγελική Μαρίνου

Pequod (Πίκουοντ)

Ιδρύθηκε το καλοκαίρι του 2009 από τους ηθοποιούς Δημήτρη Ξανθόπουλο και Αγγελική Παπαθεμελή, με τη σύμπραξη του συγγραφέα Βαγγέλη Χατζηγιαννίδη. Βρήκε το όνομά της στο θρυλικό σκαρί του Μόμπι Ντικ του Χέρμαν Μέλβιλ.

ΠΡΕΜΙΕΡΑ: Παρασκευή, 08-04-2011

Πρόγραμμα

Παρασκευή 8/4/2011
9 μ.μ.
Σάββατο 9/4/2011
9 μ.μ.
Εταιρεία Θεάτρου Εταιρεία Θεάτρου Εταιρεία Θεάτρου Εταιρεία Θεάτρου Εταιρεία Θεάτρου Εταιρεία Θεάτρου

Κλικ στις φωτογραφίες για μεγέθυνση και περισσότερες πληροφορίες

Απόψεις

 Έχω δει κι άλλες παραστάσεις του Γλάρου, αλλά ποτέ πριν δεν μου αποκαλύφθηκε τόσο καθαρά το αληθινό θέμα του έργου... Η παράσταση σε κατακτάει από το πρώτο λεπτό για να σ’ αφήσει στο τέλος, θαρρείς μισό λεπτό αργότερα, βαθιά συγκινημένο.

- Ματίνα Καλτάκη, Lifo

Ο Δημήτρης Ξανθόπουλος επιτυγχάνει πολλά: να δώσει ένα ανάλαφρο αποτέλεσμα ακροβατώντας ανάμεσα στη μελαγχολία και στη φαιδρότητα· να δημιουργήσει την αίσθηση φυσικότητας και φρεσκάδας, αβίαστης ροής που μας παρασύρει στον κόσμο των τσεχοφικών ηρώων δίχως στιγμή πλήξης.

- Λουΐζα Αρκουμανέα, Το Βήμα

Τελικά η παράσταση φτάνει το εξής αξιοθαύμαστο: δεν είναι μια παράσταση Τσέχοφ αλλά «εμπειρία Τσέχοφ», εμπειρία ενός θεάτρου που περικλείει τον εαυτό του σαν παραβολή και διευρύνει τα όριά του ώσπου να ενωθεί με τις αισθήσεις του κόσμου.

- Γρηγόρης Ιωαννίδης, Ελευθεροτυπία

Αιφνιδιάζει η παράσταση. Με την απλότητα και την ουσία της.

- Άννα Βλαβιανού, Το Ποντίκι