Καλλιτεχνική εταιρεία

Προτάσεις

Καλλιτεχνική εταιρεία "Αλεξάνδρεια": Εθνικότητά μου, το χρώμα του ανέμου

Ματέι Βισνιέκ

Γνωστός στη Θεσσαλονίκη από το έργο του Η λέξη πρόοδος στο στόμα της μητέρας μου ηχούσε πολύ φάλτσα, που ανέβασε τον Ιανουάριο του 2007 η Πειραματική Σκηνή της “Τέχνης”, ο γαλλορουμάνος συγγραφέας Ματέι Βισνιέκ μας προτείνει με το νέο έργο του, Εθνικότητά μου, το χρώμα του ανέμου, μια σύνθεση από μικρές εικόνες ποιητικές, σκληρές, τραγικές  και ταυτόχρονα αστείες,  για την παράλογη πραγματικότητα που βιώνουμε. Η απομόνωση, το αγωνιώδες  κυνήγι της πρωτιάς, οι κάθε λογής πλύσεις εγκεφάλου, οι χιλιάδες νεκροί στους πολέμους, τα σουρεαλιστικά «σύνορα των παγκόσμιων ανθρωπίνων δικαιωμάτων», είναι κομμάτια ενός σπασμένου καθρέφτη που προσπαθούμε να συγκολλήσουμε για να δούμε την αρχική εικόνα, που δεν την γνωρίζουμε ακριβώς. Η διεισδυτική ματιά του Βισνιέκ μας ξυπνάει, μας εξοργίζει, μας κάνει να γελάμε.  

Διανομή

Βασίλης Βλάχος, Νίκος Γκεσούλης, Γιάννης Γλυμακόπουλος, Μαρία Κοσκινά, Γιώργος Μελισσάρης, Θοδωρής Προκοπίου, Μάρκος Στεφάνου.

Συντελεστές

Μετάφραση
Έρση Βασιλικιώτη
Σκηνοθεσία
Έρση Βασιλικιώτη
Σκηνικά-Κοστούμια
Ανθή Σοφοκλέους
Video
Μαρία Λεωνίδα
Μουσική επιμέλεια
Τάνια Βασιλικιώτη
Φωτισμοί
Δημήτρης Τσιούμας

Καλλιτεχνική εταιρεία "Αλεξάνδρεια"

Η Καλλιτεχνική εταιρεία "Αλεξάνδρεια" ιδρύθηκε στην Αθήνα τον Μάρτιο του 2006 από τον ηθοποιό Βασίλη Βλάχο. Η πρώτη της εμφάνιση έγινε με το έργο του Ντούσαν Κοβάσεβιτς Ο σπιούνος των Βαλκανίων, που ανεβάστηκε στο θέατρο «Πολιτεία» τον Οκτώβριο του 2006 και παρουσιάστηκε και στη Θεσσαλονίκη, στο Δημοτικό Θέατρο Καλαμαριάς, τον Απρίλιο του 2007. Το έργο του Βισνιέκ είναι η δεύτερη δουλειά του θιάσου και παρουσιάστηκε στο θέατρο «Πολιτεία» τον Ιανουάριο του 2008.

ΠΡΕΜΙΕΡΑ: Τρίτη, 13-05-2008

Η παράσταση παρουσιάστηκε για πρώτη φορά στο θέατρο "Πολιτεία" τον Ιανουάριο του 2008.

Πρόγραμμα

Τρίτη 13/5/2008
9 μ.μ.
Τετάρτη 14/5/2008
9 μ.μ.
Καλλιτεχνική εταιρεία Καλλιτεχνική εταιρεία Καλλιτεχνική εταιρεία Καλλιτεχνική εταιρεία Καλλιτεχνική εταιρεία

Κλικ στις φωτογραφίες για μεγέθυνση και περισσότερες πληροφορίες