ΔΗΠΕΘΕ Σερρών: «Μάο» ,Χρήστος Οικονόμου

Φιλοξενίες

ΔΗΠΕΘΕ Σερρών: «Μάο»

Χρήστος Οικονόμου

Ο Μάο είναι ένα παιδί που βγαίνει κάθε νύχτα στο δρόμο, όχι για να μετρήσει τ’ άστρα, αλλά για να αναμετρηθεί με τη σκληρή πραγματικότητα της εποχής που ζούμε. Ένα παιδί για τα θελήματα στο καφενείο της γειτονιάς, που κάθε βράδυ τολμά και γίνεται φύλακας άγγελος της ίδιας γειτονιάς.

Κανείς δεν θα νοιαστεί για τον Μάο εκτός από τον συνταξιούχο Ναύαρχο – Μάγειρα του ναυτικού. Γιατί ο Ναύαρχος είδε τη ζωή να βολοδέρνει πάνω από τα σαράντα κύματα. Ξέρει πως είναι η ζωή κι απ’ την καλή κι απ’ την ανάποδη. Γι’ αυτό κι αποφασίζει να μας μιλήσει για τον Μάο.

Ο Μάο μπορεί να είναι το παιδί του καθενός. Μπορεί να είναι το κάθε νέο παιδί που ήρθε στον κόσμο για να ρισκάρει να μετρηθεί με τα όνειρά του. Μπορεί να είναι το παιδί που κρύβεται στον εαυτό του καθενός μας, που άλλοτε τόλμησε κι άλλοτε σώπασε.

Ας κάνουμε μια στάση εδώ, που ανάβουν τα φώτα του θεάτρου στη σκηνή, κι ας αφουγκραστούμε μια ιστορία που κυλά δίπλα από τις δικές μας ιστορίες και κάτι έχει να μας πει, για όσα θελήσαμε, αλλά δεν δόθηκε η ευκαιρία να τα πούμε.

Διανομή

Παίζουν οι ηθοποιοί: Στο ρόλο του Ναύαρχου ο Νίκος Λύτρας και μαζί του η Μαρία Μπενάκη και ο Μιχάλης Κοβανίδης.

Συντελεστές

Διασκευή-Σκηνοθεσία
Παναγιώτης Μέντης
Σκηνογραφική επιμέλεια
Γιώργος Ασλανίδης
Φωτισμοί
Νίκος Παπαδόπουλος
Μουσική επεξεργασία
Αστέρης Πολυχρονίδης
Βοηθός σκηνοθέτη
Μιχάλης Κοβανίδης

ΠΡΕΜΙΕΡΑ: Τρίτη, 15-05-2012

Πρόγραμμα

15/05/2012
9.30 μ.μ.
16/05/2012
9.30 μ.μ.
ΔΗΠΕΘΕ Σερρών: «Μάο» , Χρήστος Οικονόμου ΔΗΠΕΘΕ Σερρών: «Μάο» , Χρήστος Οικονόμου ΔΗΠΕΘΕ Σερρών: «Μάο» , Χρήστος Οικονόμου

Κλικ στις φωτογραφίες για μεγέθυνση και περισσότερες πληροφορίες