Νέα / Ανακοινώσεις

H«Χρυσή Πόλη» στο Δημοτικό Θέατρο «ΑΣΤΕΡΙΑ» στις Σέρρες

09.05.2012

Η Πειραματική Σκηνή της «Τέχνης» θα παρουσιάσει τη «Χρυσή Πόλη» της Δανάης Τανίδου στο Δημοτικό Θέατρο «ΑΣΤΕΡΙΑ» στις Σέρρες, την Κυριακή 13 Μαΐου, στις 9.00 μ.μ. Μια συμπαραγωγή με τη θεατρική ομάδα Παπαλάγκι.

 

Το έργο
Μια νέα γυναίκα, η Ραχήλ, υποχρεώνεται τον 15ο αιώνα να παντρευτεί τον αδελφό του χαμένου άντρα της, όπως ορίζει ο νόμος. Μία άλλη, η Μύριαμ, τον 17ο αιώνα, συναντάει και ακολουθεί έναν ψευδο-μεσσία, ενώ μία τρίτη, η Σάρα, ζει από πρώτο χέρι τη μεγάλη πυρκαγιά της πόλης. Είκοσι πέντε χρόνια αργότερα, μια τέταρτη, η Χάνα, οδηγείται μαζί με πολλές άλλες στο σιδηροδρομικό σταθμό… Όλες ζουν στη Θεσσαλονίκη και όλες αναζητούν τη Χρυσή Πόλη «που κάνει την καρδιά σου να χτυπάει δυνατά».
Έχοντας σε πρώτο πλάνο προσωπικές ιστορίες γυναικών, μια ομάδα αφηγητών διατρέχει τους αιώνες και ζωντανεύει, με τα πιο απλά θεατρικά μέσα, στιγμές από τη διαδρομή της εβραϊκής κοινότητας της Θεσσαλονίκης, από την άφιξη με καράβι το 1492, ως τη μοιραία αναχώρηση με τραίνο το 1943… Το ατομικό μπλέκεται με το ομαδικό, η Ιστορία με το παραμύθι και το θέατρο με το παιχνίδι, σε μια παράσταση που μας συστήνει ξανά την απλότητα της θεατρικής γλώσσας και μας προτείνει μια διαφορετική αφήγηση για το παρελθόν της Θεσσαλονίκης.

Σκηνοθεσία: Τάσος Αγγελόπουλος
Σκηνικά-κοστούμια: Μαργαρίτα Δεληαγγέλου
Επιμέλεια κίνησης: Κωνσταντίνος Κατσαμάκης
Μουσική επιμέλεια: Κώστας Βόμβολος
Μουσική διδασκαλία: Χρύσα Τουμανίδου
Φωτισμοί: Μαρία Λαζαρίδου
Βοηθός σκηνοθέτη: Θέμης Θεοχάρογλου

Π α ί ζ ο υ ν : Γιώργος Γιόκοτος, Άννα Ευθυμίου, Στάθης Μαυρόπουλος, Μαριέττα Σπηλιοπούλου, Έφη Σταμούλη , Λιάνα Ταουσιάνη.
Ακορντεόν: Γιώργος Λόλας

Το έργο γράφτηκε από τη Δανάη Τανίδου ειδικά για την παράσταση αυτή. Στην τελική διαμόρφωση του κειμένου συνεργάστηκε ο Τάσος Αγγελόπουλος.

Δημοτικό Θέατρο «Αστέρια»
Κράτηση θέσεων: τηλ. 2321054755
Ώρες ταμείου: 10.30΄π.μ. - 1.30΄ μ.μ. - 6.30΄μ.μ. - 9.00΄μ.μ.
Τιμές εισιτηρίων: κανονικό 12 €, μαθητικό-φοιτητικό: 10 €.
Πληροφορίες: 2321054585