Οικογένεια Νώε,Ξένια Καλογεροπούλου-Θωμάς Μοσχόπουλος

Σαιζόν » 2002-2003 » Οικογένεια Νώε

Οικογένεια Νώε

Ξένια Καλογεροπούλου-Θωμάς Μοσχόπουλος, 1996

Στο ταξίδι της οικογένειας Νώε όλοι χαίρονται και πονάνε, αγαπάνε και ζηλεύουν, τσακώνονται και φιλιώνουν, ελπίζουν και απογοητεύονται. Κι αναρωτιούνται για ένα σωρό πράγματα, αλλά σπάνια παίρνουν ικανοποιητικές απαντήσεις.

Διανομή

Νώε
Χρήστ. Παπαδημητρίου
Σίμος
Κυριάκος Δανιηλίδης
Λία
Αθηνά Ευσταθίου
Ρουθ
Κυριακή Ματσακίδου
Εύα
Μαρίτα Τσαλκιτζόγλου
Χαμ
Θανάσης Ζέρβας
Ζαχαρίας
Μάριος Μεβουλιώτης
Χαχούνι
Νανά Παπαγαβριήλ

Συντελεστές

Σκηνοθεσία
Έρση Bασιλικιώτη
Σκηνικά
Λίλα Καρακώστα
Κοστούμια
Ολυμπία Σιδερίδου
Φωτισμοί
Στράτος Κουτράκης
Βοηθός σκηνοθέτη
Χριστ. Χατζηβασιλείου
Video
Αρσ. Πολυμενόπουλος
Ειδικές κατασκευές
Μαρία Καραδελόγλου
― » ―
Μαργαρίτα Καράμπελα
― » ―
Μαρίνα Κελίδου
― » ―
Όλγα Χατζηιακώβου
― » ―
Αναστασία Αστερίου

Από το πρόγραμμα της παράστασης

Γράφοντας τη μυθική αλλά και πολύ καθημερινή ιστορία της Οικογένειας Νώε, βρεθήκαμε αντιμέτωποι με πολύ γνώριμα προβλήματα, αλλά και με παιδικές απορίες που μας απασχολούν ακόμα. Γιατί η φύση που είναι τόσο σοφή, να φέρνει και καταστροφές; Και γιατί οι άνθρωποι να καταστρέφουν τη φύση; Γιατί το ένα ζώο να κινδυνεύει από το άλλο, και πολύ περισσότερο τα ζώα από τους ανθρώπους; Γιατί να είναι τόσο δύσκολες οι σχέσεις ανάμεσα σε άνδρες και γυναίκες, γονείς και παιδιά, νέους και γέρους, μικρά και μεγάλα αδέλφια; Στο ταξίδι της οικογένειας Νώε όλοι χαίρονται και πονάνε, αγαπάνε και ζηλεύουν, τσακώνονται και φιλιώνουν, ελπίζουν και απογοητεύονται. Κι αναρωτιούνται για ένα σωρό πράγματα, αλλά σπάνια παίρνουν ικανοποιητικές απαντήσεις.

Στην προσπάθειά τους να επιβιώσουν, οι ήρωές μας ανακαλύπτουν τη δύναμή τους και τις αδυναμίες τους, προπαντός όμως ανακαλύπτουν ότι όλα αυτά που ζήσανε, και τα καλά και τα κακά, ήταν εξίσου πολύτιμα και μοναδικά. Κι ότι στο τέλος του ταξιδιού τους θα τα θυμούνται όλα με τρυφερότητα και χιούμορ, ακόμη και με νοσταλγία.

ΞΕΝΙΑ ΚΑΛΟΓΕΡΟΠΟΥΛΟΥ - ΘΩΜΑΣ ΜΟΣΧΟΠΟΥΛΟΣ

Επαναλήψεις

Πέμπτη 09/11/2003
Θέατρο "Αμαλία"
Πρώτη παράσταση: Σάββατο 11 Ιανουαρίου 2003. Η παράσταση παρουσιάζεται την περίοδο 2003-2004 για δεύτερη συνεχή χρονιά. Πρεμιέρα: Πέμπτη 09 Νοεμβρίου 2003.