Προτάσεις

"Ορχήστρα των Μικρών Πραγμάτων": Ως το τέλος (4-5/5/2010)

-, 2009

Έξι άνθρωποι βρίσκονται σε έναν άδειο χώρο. Ξαφνικά, μια μυστηριώδης φιγούρα, ο επονομαζόμενος Οδηγός, τους ανακοινώνει ότι είναι νεκροί και ότι βρίσκονται στο μεταβατικό στάδιο μεταξύ ζωής και θανάτου. Ο μόνος τρόπος για να συνεχίσουν την πορεία τους προς την αιωνιότητα είναι να ανακαλέσουν την πιο σημαντική ανάμνηση της ζωής τους.  Και όλο αυτό πρέπει να γίνει μέχρι ο Οδηγός να μετρήσει ως το 100.

H κεντρική ιδέα της αντίστροφης μέτρησης, ενός καθορισμένου χρονικού πλαισίου μέσα στον οποίο οι ήρωες είναι υποχρεωμένοι να ανακαλέσουν την σημαντικότερη εμπειρία της ζωής τους προκειμένου να κερδίσουν την αιωνιότητα,  προέρχεται από το θεατρικό κείμενο 100 των NeilMonaghan, Christopher Heimannκαι Diene Petterle. Με αυτή τη βασική ιδέα ως αφετηρία δουλεύτηκαν προσωπικές ιστορίες των ηθοποιών, με κύριο μέλημα τρία βασικά στοιχεία: κίνηση, μουσική και λόγο. Το κείμενο που τελικά διαμορφώθηκε αποτελείται τόσο από κείμενα των ερμηνευτών σε επιμέλεια του σκηνοθέτη όσο και από δύο λογοτεχνικά κείμενα -τον τελικό μονόλογο από την νουβέλα Χιλιαεννιακόσια του Alessandro Barriccο (μετάφραση Σπύρου Παπασπύρου, Άγρα, Αθήνα, 2002) και ένα απόσπασμα από Το κουτσό του Julio Cortasar (μετάφραση Κώστα Κουντούρη, Εξάντας, Αθήνα, 1988). Αλλά ο λόγος είναι ένα μόνο συστατικό της παράστασης, μια και η κίνηση και η μουσική κατέχουν σημαντική θέση.

Διανομή

Παίζουν: Σπύρος Ανδρεόπουλος, Ξένια Θεμελή, Αλεξία Μπεζίκη, Τατιάνα-Άννα Πίττα, Γιώργος Παπαπαύλου, Σταύρος Σβήγκος, Σαμψών Φύτρος.

Συντελεστές

Σκηνοθεσία
Χρήστος Θεοδωρίδης
Σκηνικά
Μαρίνα Κελίδου
Κοστούμια
Όλγα Χατζηιακώβου
Κίνηση
Ξένια Θεμελή
Μουσική
Άννα Λάκη
― » ―
Χρύσανθος Χριστοδούλου
Μουσική επιμέλεια
Χρήστος Θεοδωρίδης
Φωτισμοί
Νίκος Μοσκοφίδης

ΠΡΕΜΙΕΡΑ: Τρίτη, 04-05-2010

Το "Ως το τέλος" πρωτοπαρουσιάστηκε σε τρεις παράστασεις στα πλαίσια του Βob Τheatre Festival στο Θέατρο "Χώρα" στις 6, 9 και 10 Μαΐου του 2009.

Πρόγραμμα

Τρίτη 4/5/2010
9 μ.μ.
Τετάρτη 5/5/2010
7.30 μ.μ. & 9.30 μ.μ.

Κλικ στις φωτογραφίες για μεγέθυνση και περισσότερες πληροφορίες

Video